Wij beginnen altijd met het maken van een start sitemap. Zo kunnen wij duidelijk de basis en skelet van de website maken.
Wat is een sitemap?
Een sitemap is een gestructureerde lijst of diagram van alle pagina’s op een website. Het fungeert als een soort blauwdruk die de hiërarchie en organisatie van de inhoud van de website weergeeft. Een sitemap is bedoeld om zowel zoekmachines als gebruikers te helpen bij het begrijpen van de structuur van de website en het gemakkelijker maken om specifieke informatie te vinden.
Nadat de sitemap is voltooid wordt er verder gewerkt aan een wireframe. Hier wordt de algemen structuur van de website bepaald. Er wordt nog geen gebruik gemaakt van kleur en/of foto’s. In deze sectie zullen wij 2 van de vele pagina’s uitlichten en de veranderingen bespreken.
Waarom eerst een wireframe?
We ontwerpen eerst een wireframe omdat het ons helpt om de functionele aspecten van de interface te definiëren zonder te worden afgeleid door details als kleur en afbeeldingen. Dit stelt ons in staat om snel en efficiënt problemen op te lossen. Pas daarna richten we ons op het ontwikkelen van het kleurrijke design. Op lange termijn bespaart dit veel tijd.
De wireframe van de home pagina verliep vrij vlekkeloos. Er was al snel een skelet van de pagina dat we konden gebruiken om alles op te baseren. Dit skelet is ook vrijwel hetzelfde gebleven in het einde van de website.
Bij het eerste concept is er gebruik gemaakt van een indrukwekkende foto die symbool stond voor de route die klanten zouden kunnen meemaken. Een weg waar veel mensen denken dat ze er alleen voor staan. De tekst was hoog gecentreerd om de nadruk op de persoon te leggen. Na overleg met ToughWorks bleek dat zij de foto iets te donker vonden. Ze stelde voor om een foto met een zeilboot te gebruiken. Om dit te faciliteren hebben wij de gehele sectie een stuk korter gemaakt en de tekst links midden gecentreerd, zo zou de nadruk op de boot liggen. Wij hebben ervoor gekozen specifiek deze foto te gebruiken vanwege het feit dat de kleuren van de foto ook goed matchen samen met de vogel verder beneden.
Bij de tweede sectie is er over het algemeen niet veel aangepast. Het gebruik van de vogels viel erg goed in de smaak. De ijsvogel die hier gebruikt is, is een erg actieve en krachtige vogel. Dit symbool paste goed bij de site.
De derde sectie is alleen van achtergrondkleur veranderd. Eveline prefereerde een licht blauwe kleur in plaats van het doffe grijs. Dit is toen meteen aangepast naar een kleur die zij beter vond passen bij het bedrijf.
In de vierde sectie zou eerst een voorbeeld traject komen te staan. Hoewel dit in het begin een goed idee leek, begon ToughWorks naarmate de tijd steeds meer te twijfelen erover. Aangezien elk traject volkomen uniek is, is het moeilijk om een voorbeeld traject te geven. Voor nu is ervoor gekozen om daar een uitnodigende tekst te plaatsen.
Daarnaast zijn er veel kleine aanpassingen gedaan om de site bijvoorbeeld bezoekervriendelijker te maken voor o.a. slechtzienden en ouderen. De volledige site voldoet dus aan de WCAG contrast richtlijnen.
Dan kan je compleet vrijblijvend een offerte aanvragen. Geen irritante verplichtingen.
Bij YC Web Design geloven we sterk in het bevorderen van communicatie om de best mogelijke service te leveren. Aarzel niet om ons te contacteren via telefoon of e-mail en we zullen met plezier al uw vragen beantwoorden. Wij zijn toegewijd om uw tevredenheid te verzekeren en we zijn altijd beschikbaar om u te helpen met alles wat u nodig heeft.
Bij YC Web Design zijn wij gepassioneerd over het creëren van visueel adembenemende websites die voldoen aan de normen van de industrie en aan uw unieke behoeften. Wij bieden uitstekende klantenservice, inclusief hostingdiensten, om uw leven gemakkelijker te maken. Vertrouw erop dat wij uw belangen voorop stellen en altijd streven naar het overtreffen van uw verwachtingen.
© 2024 YC Web Design. Alle rechten voorbehouden
Gemaakt met ♡ door YC Web Design